Curly Girl Ordbogen

Der findes mange forskellige ord og termer inde for krølle verdenen. Det kan virker uoverskueligt og forvirrende, som hjælp har jeg udarbejdet en krølle ordbog der kan give dig et overblik og en forståelse af de ord der bliver brugt på, youtube, instagram og diverse blogge. Da metoden er baseret på engelsk, er mange ordene engelske termer. 

ACV–rens = Også kaldt Apple Cider Vinegar – er en simpel blanding af Æble cider eddike og vand. Dette mix er en god måde at fjerne produkt rester og build up. Den kan bruges 1 – 2 gange om måneden for at give hovedbunden et frisk pust. Dette er også en hjælpende hånd til de der lider af skæl og tør hovedbund. Det bedste ved en ACV rens er at den efterlader håret glansfyldt og blødt. 

Air dry = Efter endt styling lader du håret tørrer naturligt også kaldt lufttørrer.

Big Chop = Den store klipning man får når man har ødelagt hår og ønsker at gå all in og få sine naturlige krøller frem.

Build-up = Over en periode med styling kan håret blive tilstoppet af alle de produkter man bruger igennem tiden. Hvis man kløer sig i hovedbunden og der et hvidt lag under neglene, kan du være sikker på at du har build-up og her en ACV rens en hjælpende ven, som kan fjerne build-up.

Cast = Når man bruger en gel til at style håret med, udløser det typisk en stiv fornemmelse som danner en kapsel om lokkerne. Når det er helt tørt kan man kramme casten/stivelsen ud og derefter har man de blødeste og defineret krøller. Se alle vores styling gel her.

CG godkendt = Curly girl godkendt er betegnelsen for produkter der ikke indeholder skadelige ingredienser.

CG metoden = CGM eller den længere betegnelse – Curly Girl Metoden, er opfundet af frisøren Lorraine Massey, for at hjælpe alle os med natulige krøller. Denne metode repræsenter en løsning for os der har gået med frustrationer over vores krøller og naturlige hår. Metoden går i sig selv ud på at man helt firkantet stopper med at bruge produkter der indeholder vise ingredienser. Du kan læse mere om Curly Girl Metoden Her!

Castor oil = En meget nærende type olie som er tung og fed. Vel egnet til folk der har tendens til at miste meget hår. Den findes også i små doser i nogle produkter. Se alle vores olier her.

CJ = Curl Junkie er en person der har en tendens til at købe lidt for mange produkter ofte og tit. Typen der ikke behøver en undskyldning for at købe nye produkter.

Clay = Også kaldt Betonite clay , som er en naturlig mudder der er soltørret og kan bruges både til hår og ansigt. Det skal typisk blandes op med vand og derefter bruges i hovedbunden eller som en hårmaske. Det gode ved clay er at det er naturlig fremstillet fra moder natur og efterlader håret blødt og rent. Det er specielt super godt til folk med lav porøsitet.

Clarify = Fjerne build up fra hovedbunden via ACV rens eller en clarifying shampoo, som indeholder en mild sulfat der ikke er udtørrende.

Cleansing Conditioner = Er også kaldt vaske balsam på dansk. Det er et rensende produkt der giver en ren hovedbund, men med en mere balsam ligene konsistens. Det bliver også kaldt ”Co-Wash” og ” Rense balsam” jep, kært barn har mange navne. Se alle vores Co – Wash her.

Clumping = Hår lokker der samler sig og bliver en stor hårlok/ krøl. Der findes forskellige metoder der kan fremprovokere clumps. Læs mere om metoderne her.

Co-wash = Vaskebalsam, som man bruger til at vaske med og som har en balsam ligene konsistens. Mange som træner og er nødt til at vaske hår hver dag, har god gavn af en co-wash, da den minimere frizz og er mere skånsomt hvis man vasker hår hver dag. Her er det vigtigt at bruge ens fingerspidser til at vaske alt skidt væk fra hovedbunden. 

Conditioner = Balsam. Det er et blødgørende og plejende ingrediens man bruger i badet efter rens. Man efterlader det typisk i håret i 2 min og skyller derefter ud. Nogle conditioner kan man godt lade delvist blive i. Men der anbefales at skylle det helt ud og bruge en leave-in eller creme der egnet til at blive i håret. Se alle vores conditioners her.

Crunch = Den hårde og stive fornemmelse der bliver når gel får lov at tørrer, som kan krammes ud igen.  Se alle vores gel her.

Curl Creme = Krølle creme er et produkt man bruger til styling. De er typisk en smule tykkere i konsistensen end en leave-in og nogle typer af hår har brug for en krølle creme for at give det ekstra fugt og pleje.

Curl enhancer = Det er typisk en letter og flydende gel der har en medium hold, men giver god definition. Man kan typisk bruge den sammen med en stærkere gel.

Curly police = Krølle politiet er de krøllede håndhæver der har mere forstand på krøller og metoden og selv dit eget hår. Sæt dig aldrig op imod krølle politiet, da de ellers vil smide dig ud af diverse grupper og give dig en krøllet lærestreg.

Custard = Er typisk en god blanding af creme og gel.

DIY = Do it yourself, som på dansk betyder, gør det selv.

Deep Conditioner = En dybdegående hårmaske der plejer og giver krøller et boost.  Det er spa for dit hår og man efterlader det typisk i håret for 30 – 40 min. Se alle vores deep conditioner her.

Denman = Denman brush eller Denman børsten er en populær børste blandt mange krøllede piger i verdenen. Læs mere om børsten her

Detangling = Den skånsomme måde at rede knuder ud af håret. Helst med en bredtandskam og i helt vådt hår med en masse balsam i. på den måde skåner man og beskytter krølle mønsteret.

Diffusing =  Ønsker man mere volume og tørt hår hurtigere, kan man bruge en diffuser. Man kan få mange forskellige typer af diffuser. Se vores udvalg her

Drying Alcohols = Udtørrende alkohol der typisk er til at finde i almenlige produkter som hårspray mm. De går ind og udtørre håret og bruger man det over en længere periode kan håret blive tørt og give en del frizz.

Essential oils = Er høj koncentreret former for naturlige olier der findes i mange produkter.

Exfoliating Shampoo = Er en skånsom shampoo som eksfolierer hovedbunden. De er egnet til at fjerne build-up og nogle har små eksfolierings kerne i. Se vores udvalg her

Fatty Alcohols = Ikke alle alkohol er udtørrende og derfor finde der også godkendte alkoholer man ikke behøver at frygte. Der findes alkoholer der er fugtgivende og hjælper med at gør håret mere medgørligt.

Flaxseed Gel = Hjemmelavet gel også kaldt hørfrø gel. Det er utrolig fugtgivende og reducere frizz.

Finger Coiling = har du hørt udtrykket at “ træne dine krøller” så er det herfra det stammer. Der findes en rigtig god teknik til at træne krøllerne. Dette er til for at give krøller mere definition. Dette er et super alternativ for dig der lige er startet på metoden eller bare ønsker mere krøl. Læs om teknikken her 

Frizz =  Er vores værste fjende og vi kan alle nikke genkendende til de irriterende små hår der bare ikke vil hænge sammen med de andre lokker og lever lidt deres eget liv, specielt på toppe af hovedet.

Gel = Er et styling produkt der former et beskyttende lag rundt om lokkerne for at give det mere definition og hold. Nogle gel kan også bruges til at indkapsle fugten i håret. Se vores udvalg af gel her

Glycerine = også kendt som et fugtningsmiddel, findes glycerin i mange krølle produkter. Det har en stærk evne til at tiltrække og absorbere fugt fra miljøet. Glycerin er godt at bruge i lande hvor der er fugt i miljøet som den kan suge fra. Rejser man til lande hvor der er tørt og varmt klima,  er det bedst at bruge produkter uden glycerin.

Holy Grail = Et produkt der virker så fantastisk for nogle, som man så derefter fortrækker allermest.

Hår type = En kategorisering af forskellige hår typer for at hjælpe med at finde ud af hvilken hårtype man selv har. Se her for mere her

Heat damage = Dette fænomen bliver talt meget om i krølle verdenen og grunden til dette er så udbredt, er fordi vi er  mange der har udsat vores hår for heat damaged. Det sker b.la. ved at man har glattet håret alt for meget og derfor udsat det for varme skader. Det kan også opstå af relaxing som er en kemisk proces der udglatter krøller fuldstændigt. Det er også kaldt keratin behandling på dansk og rigtig mange har desværre udsat deres krøller for denne form for totur.

Humectant = er ingredienser som tiltrækker fugt til håret fra miljøet, som glycerin og honing.

Keratin = håret er bygget op af keratin hvilket er en type protein.

LCO = Dette er en styling teknik som inkludere produkter i følgene rækkefølge. Leave – in (L) for at give krøllerne fugt. + Curl creme (C) for at give definition + Olie (O) for at forsegle fugten inde.

LOC = Dette ere n styling teknik som inkludere produkter I følgende rækkefølge. Leave-in (L) for at give krøllerne fugt + Olie (O) for at forsegle fugten inde + Curl Creme (C) For at definere krøllerne.

Leave – in Conditioner =  Ere n fugtgivende product der typisk er letter og tyndere I konsistensen end en almene krølle crème. Den er ideel for let og fint hår eller til tørstige krøller der skal buge ekstra fugt inden en krølle creme. Se vores udvalg her

Low poo = Er et rensende produkt der minder om en shampoo I konsistensen. Den er typisk flydende og skummer en smule. Den indeholder dog stadig ingen sulfater og er velegnet til hår der har en tendens til at fedte eller bare ikke kan vaskes ordentligt med en Co- wash. Se vores udvalg her

Mousse = et styling produkt som skummer op I en luftig konsistens. Det bliver brugt til at skabe volume og virker fantastisk på fint hår, da det ikke er for tungt og tynger håret.

No-Poo = betyder egentlig ingen shampoo. Og derfor bruger man kun co-wash til vask. Igen, kært barn har mange navne.

Pineapple = en frisure man bruger når man skal sove, som er en høj hestehale placeret på toppen af hovedet, sådan det ligner lidt en ananas. Dette beskytter dine krøller under nattetimerne.

Plopping = er en tørringsmetode til at modvirke tyngdekraften og skabe strammere krøllemønstre. Man benytter sig af en t-shirt hvor i man samler sit frisk våde / stylede hår i og binder det op i 5 – 10 min før man lader det lufttørrer.

Porøsitet = Hårets evne til at absorbere og frigive fugt. Du kan enten have høj porøsitet eller lavt porøst hår. Man kan dog også godt have begge porøsiteter.

Pre-poo = Når du olier din hovedbund og hår få timer før vask kaldes det en pre – poo. Man kan hjælpe håret med at bibeholde fugten selv efter vask. Det beskytter også mod brud og hårtab.

Produkt Junkie = En person der er afhængig af produkter til krøller.

Protein =  Vores hår består af proteiner, nemlig keratin og de er ansvarlige for hårets sundhed. Der er også vegetabilske (Quinoa) og animalske proteiner (Gelatin), der ofte findes i hårplejeprodukter, men husk, de fungerer kun hvis de hydrolyseres, hvilket betyder, at de er små nok til virkelig at trænge ind i håret.

Protein & fugt balance = hår skal bruge 2 ting for at trives – masser af fugt og noget protein. Det er vigtigt at du holder dem i afbalancerede, da et overskud af begge kan føre til svampehår som kan fremstå ekstra krusset.  For at holde håret i balance skal du huske at skifte produkter i din rutine, sådan du får kombineret begge ting.

Raking =  En metode hvor du fordele produkterne i håret mens dine fingere arbejder som en bredtandskam. Det kan bryde krølle lokker op, så man  skal  bruge denne metode hvis man har meget stramme krøller der godt kan tåle at blive brudt op.

Refresh = Jo længere du går mellem vaskedage, er det normalt, at dit hår mister fugt og form. I stedet for at vaske håret på dag 2 eller 3, kan man vælge at give krøllerne et nyt boost og friske dem op ved at tilføje lidt vand for at aktiver den siddende gel fra tidligere styling. Så i virkeligheden genbruger man bare dagens krøller og får det bedst ud af det. Typisk oplever man også større og volumen i håret når man re-fresher det. 

Rice water rinse =  Inspireret af kvinder med langt hår i Kina, der bruger ris vand til at vaske deres hår i. Nu er denne metode også komet til krølle verdenen og mange benytter sig af risvand for at give håret noget mild protein. Det giver skinnende krøller og tilføjer det protein. 

Satin bonnet = Er en satin hue man kan sove med, som skåner krøllerne mens man sover.

Scalp Treatment = Hovedbunds pleje, som kan forbygge tør hovebund og kløende hovedbund.  Virker også til at øge hårvækst. Se mere her for hvilke produkter du kan bruge til scalp treatment her.

Scrunch – at kramme håret i en opad gående retning. Metoden giver strammer krøller og man anbefaler at man scruncher i 3 min. For at opnå det bedste resultat. 

Sealing = den sidste del i styling før man lader krøllerne tørrer, er at forsegle fugten inde med en olie. Det er helt friviligt om man vil bruge en olie, da det desværre kan have en effekt af at tynge krøllerne ned af, hvis man har fint hår. Men det formere en barrier der hjælper med at holde fugten inde.

Silicone = ingredienser der ofte findes i shampoo, balsam og styling produkter. Silikoner bygger en hinde over dit hår og afviser vand. Det er som plastik, der belægger håret. Selvom det får håret til at fremstille blødt og glansfuldt er det forfærdeligt for krøllet hår i det lange løb. Derfor anbefaler man at bruge produkter der er helt silikone fri. 

Slip = Produktets evne til at gøre hårstrenge glatte og lette at rede igennem. En balsam eller creme med god glide effekt, hjælper med at reducere og fjerne sammenfiltriger og krus.

SLS = Sodium Lauryl Sulfate – udtørrende sulfat du kan finde i de fleste shampooer

SOTC = Scrunch out the crunch =  betegnelse der dækker over når man skal kramme 'casten' ud af krøllerne.

Squish To Condish =  En populær teknik der giver tykke og samlet lokker. Hvis du har bølger eller løse krøller, vil du elske resultatet med denne metode.

Styling =  Dette er den proces du fortager dig efter badet, når krøllerne skal forkæles og skal se mere defineret og lækkert ud. For at style håret skal du bruge en leave-in eller curl creme, gel eller mousse.

Sulfater  = skrappe og udtørrende ingrediens der typisk findes i shampoo.

Virgin hair = Nej, det er ikke hår der sidder på en jomfru. Det er et udtryk brugt til hår der er naturligt og aldrig har været kemisk farvet eller udglattet.

Wash–N–Go = Er en fuld vaske dag hvor man vasker håret og styler det.

Wavy Hair =  Fint hår der har løse krøller i en s form. 

Har vi glemt eller overset nogle termer, så skriv endelig til os.

32 kommentarer

PUNLFsnqugbXe

ngxyEkGWpDVju november 22, 2020

OtXJFSpMyvl

zHnPqthvfb november 22, 2020

VdgKkTPI

TBlHFJpZnrKu november 20, 2020

cuWikHdNrBCboR

BbACiEqxRNhTe november 20, 2020

ipNvDAzkeOcoxBnw

qvOdMfbQEsn november 06, 2020

ebYvqycK

MLjUOHeugkw oktober 23, 2020

BmElqRDIiPNhFC

IpbexRjUMGHcOL oktober 23, 2020

gyoQjqkwrE

TbxzKyqlsecahmQ oktober 21, 2020

XHPyuYbpeBsk

OnjpQhYsLiWRyPu oktober 21, 2020

YzdGkeXf

XYLkhynGSIcw oktober 10, 2020

wliBVqJMZHA

IBpKRroAmx oktober 10, 2020

RoXMVLdcgBj

PxIbiFdfEDntuv oktober 09, 2020

pyHkofUrINqsz

HhincADq oktober 09, 2020

TtIZdmFE

LFpvhzuQ august 04, 2020

GuJSVjnYBAIm

IZsDeKongUcuw august 04, 2020

PnVIuxAJMKYvf

VtXCMjsKN juli 01, 2020

rDuPEoLGC

LovGHzpxyUgV juli 01, 2020

OiWFGcMlfToDmzE

CYaEMAFkhPym juni 27, 2020

ZvLrJaPFznWb

pXTsgmUqCwf juni 27, 2020

UCDYhPsSqv

KzbvrcAPxWkYFEJ maj 24, 2020

HhmFCMkzdjAfUoR

nVtFcGwu maj 20, 2020

jvFVoZzqiEprNUWd

hHEzFksJZOn maj 20, 2020

ueQVdafZYyxNwPjK

iGXKqCvInJTMySxE april 12, 2020

IAcMWaRYsqULkpfz

nlPpYUmJdfTshGWy april 07, 2020

wYdgXeSFmjWqli

IdYnmsWKwQCP april 07, 2020

Efterlad en kommentar

Shop now

You can use this element to add a quote, content...